Clinica Ortodontie

aparate dentare pentru copii si adulti

 Deoarece fiecare pacient are aspecte unice, solutiile de tratament vor fi gandite in functie de strategia personalizata de tratament – aparat fix sau mobil, vizibil sau invizibil.

0
diplome in domeniu
0
scaune
0 +
aparate dentare
0 +
pacienti

Aparate dentare Craiova

Aparate dentare Craiova sunt dispozitive medicale utilizate în ortodonție pentru corectarea poziției dinților și a alinierii maxilarelor. Ele sunt utilizate în principal pentru tratarea problemelor de înghesuiri dentare, dinți suprapuși, spații mari între dinți și probleme de mușcătură incorectă.

Există două tipuri principale de aparate dentare utilizate în ortodonție:

  1. Aparatele dentare fixe: Acestea sunt cele mai comune tipuri de aparate dentare. Ele constau în brățări mici, atașate individual pe fiecare dinte cu ajutorul unor adezivi speciali. Brățările sunt apoi conectate între ele cu ajutorul unui arc de sârmă care exercită o presiune asupra dinților pentru a-i muta în poziția corectă în timp. Aparatele dentare fixe pot fi fabricate din metal, ceramică sau materiale transparente, ceea ce le face mai puțin vizibile.

  2. Aparatele dentare mobile: Acestea sunt aparatele care pot fi îndepărtate și reașezate de către pacient. Ele constau dintr-o proteză dentară care se potrivește peste dinți și este menținută în loc de un arc de sârmă și de alte elemente de retenție. Aparatele dentare mobile sunt mai puțin vizibile și pot fi mai ușor de curățat decât aparatele dentare fixe, dar pot necesita mai multă disciplină din partea pacientului pentru a fi purtate în mod constant.

Este important să consulți un ortodont înainte de a decide tipul de aparat dentar potrivit pentru tine. Ortopedul dentar va evalua starea ta dentară și va recomanda cel mai potrivit tratament ortodontic în funcție de nevoile tale. De asemenea, el va oferi instrucțiuni cu privire la igiena orală și întreținerea corectă a aparatului dentar.

indreptare dinti craiova

Aparate dentare Craiova pentru adulti si copii

Există mai multe modele de aparate dentare disponibile în funcție de nevoile și preferințele individuale ale pacientului. Iată câteva dintre cele mai comune modele de aparate dentare:

  1. Aparate dentare metalice: Acestea sunt cele mai tradiționale și mai frecvent utilizate aparate dentare fixe. Brățările metalice sunt atașate pe fața dinților și sunt legate între ele cu ajutorul unui arc de sârmă pentru a muta dinții în poziția corectă.

  2. Aparate dentare ceramice: Acestea sunt similare cu aparatele dentare metalice, dar brățările sunt fabricate dintr-un material ceramic sau compozit care se potrivește cu culoarea dinților, ceea ce le face mai puțin vizibile decât cele metalice.

  3. Aparate dentare lingvale: Acestea sunt aparate dentare fixe care sunt montate pe partea din spate a dinților, astfel încât să fie invizibile atunci când zâmbiți. Ele sunt realizate cu ajutorul brățărilor personalizate și sunt mai costisitoare decât celelalte tipuri de aparate dentare.

  4. Aparate dentare transparente/invisible aligners: Acestea sunt aparate dentare mobile, sub formă de gutiere transparente, care se potriveșc perfect pe dinți. Gutierele sunt purtate în mod constant și sunt schimbate în mod regulat pentru a muta treptat dinții în poziția corectă. Aceste aparate dentare sunt mai puțin vizibile și pot fi îndepărtate în timpul mesei și a igienei orale.

  5. Aparate dentare autoligabile: Acestea sunt aparate dentare fixe care utilizează un sistem de brățări speciale care elimină necesitatea utilizării legăturilor elastice. Aparatele dentare autoligabile oferă o mișcare mai ușoară și mai rapidă a dinților și necesită mai puține vizite la cabinetul ortodontic.

tipuri de aparate dentare

Aparate metalice autoligaturante

Aparate dentare Fizionomice

Aparate Mobile

Aparate de Contentie

Programeaza o consultatie la clinica Ortodontie dr. Catrinel Georgescu!

The largest selection fitness articles exercises workouts, supplements, & community to help you reach your goals!