Clinica Ortodontie

Ortodonție

Tratamentul ortodontic poate implica utilizarea diferitelor tipuri de aparate dentare, cum ar fi aparatele fixe (bracket-uri și arcade), aparate dentare invizibile (cum ar fi Invisalign), aparate funcționale, aparate mobile sau chiar intervenții chirurgicale ortognatice în cazuri complexe.

Un ortodont va efectua o evaluare completă a problemelor dentare și craniofaciale ale pacientului și va crea un plan de tratament personalizat pentru a corecta aceste afecțiuni. Tratamentul ortodontic poate necesita vizite regulate la cabinetul ortodontic, pentru ajustări și monitorizare a progresului.

aparate dentare craiova

Pedodonție -stomatologie pediatrica

Pedodontia, cunoscută și sub denumirea de stomatologie pediatrică sau odontopediatrie, este o ramură a stomatologiei care se concentrează pe îngrijirea orală a copiilor și adolescenților. Pedodontii sunt medici stomatologi specializați în tratarea și gestionarea problemelor dentare specifice vârstei copilăriei.

Estetică dentara

Estetica dentară este o ramură a stomatologiei care se concentrează pe îmbunătățirea aspectului estetic al dinților și zâmbetului unei persoane. Scopul principal al esteticii dentare este să creeze dinți frumoși, armonioși și să ofere pacienților încredere în propriul zâmbet.

Ortopedie dentofaciala

Ortopedia dento-facială este o ramură a stomatologiei care se ocupă cu diagnosticarea, prevenirea și corectarea problemelor de dezvoltare și aliniere a maxilarelor și dinților în copilărie. Scopul principal al ortopediei dento-faciale este de a corecta problemele dentofaciale în timpul creșterii și dezvoltării copilului, pentru a obține ocluzia (mușcătura) corectă și o armonie facială.

Aparate dentare

Aparatele dentare sunt dispozitive ortodontice utilizate pentru a corecta și alinia dinții și maxilarele. Ele sunt concepute pentru a aplica presiune constantă asupra dinților, astfel încât să se producă mișcări dentare controlate în timp.