Clinica Ortodontie

INDREPTARE DINTI CRAIOVA | APARATE DENTARE CRAIOVA| ORTODONTIE CRAIOVA

indreptare dinti craiovaIndreptare dinti Craiova este procesul de corectare a poziției și alinierii dinților pentru a obține o ocluzie (mușcătură) corectă și un zâmbet frumos. Există mai multe opțiuni disponibile pentru îndreptarea dinților, iar alegerea depinde de severitatea afecțiunii și preferințele individuale ale pacientului. Iată câteva metode comune de îndreptare a dinților:

  1. Aparate dentare fixe: Aparatele dentare fixe, cunoscute și sub denumirea de bracket-uri și arcade, sunt cele mai frecvente în tratamentul ortodontic. Acestea constau în brackeți mici lipiți pe fiecare dinte și un arc metalic care exercită presiune asupra dinților pentru a-i deplasa în poziția corectă. Aparatele dentare fixe pot fi realizate din metal sau ceramică transparentă.
  2. Aparate dentare invizibile: O opțiune populară pentru îndreptarea dinților este utilizarea aparatelor dentare invizibile, cum ar fi Invisalign. Acestea implică utilizarea unei serii de aliniatoare transparente personalizate, care sunt purtate pe dinți și exercită presiune graduală pentru a îndrepta dinții. Avantajul principal al acestor aparate este faptul că sunt transparente și ușor de îndepărtat pentru perioade scurte de timp.
  3. Aparate dentare mobile: Aparatele dentare mobile, cum ar fi aparatele dentare elastice sau dispozitivele de corecție, sunt folosite adesea în tratamentul ortodontic la copii. Acestea pot fi utilizate pentru a corecta probleme minore de aliniere a dinților sau pentru a pregăti dinții pentru tratamentul cu aparate dentare fixe.
  4. Tratament ortodontic chirurgical: În cazuri mai complexe, în care problemele de aliniere a dinților sunt însoțite de probleme de dezvoltare a maxilarelor, poate fi necesară intervenția chirurgicală ortodontică. Aceasta implică o colaborare între ortodont și chirurgul maxilo-facial pentru a corecta problemele de aliniere și a obține o ocluzie corectă.

Este important să consulți un ortodont pentru a evalua și a determina ce opțiuni de indreptare dinti Craiova sunt potrivite pentru tine. Ortodontul va crea un plan de tratament personalizat în funcție de nevoile și obiectivele tale specifice și va monitoriza progresul pe parcursul tratamentului.