Clinica Ortodontie

ORTODONTIE CRAIOVA| APARATE DENTARE CRAIOVA| INDREPTARE DINTI CRAIOVA

ortodontie craiovaUn doctor ortodont este un medic stomatolog specializat în ortodontie Craiova, care se ocupă de diagnosticarea, prevenirea și tratamentul afecțiunilor dentare și craniofaciale legate de alinierea incorectă a dinților și a maxilarelor. Un doctor ortodont urmează o formare specializată suplimentară după absolvirea facultății de stomatologie pentru a deveni expert în acest domeniu.

Responsabilitățile unui doctor ortodont includ:

  1. Evaluarea pacienților: Un doctor ortodont evaluează pacienții în ceea ce privește alinierea incorectă a dinților și a maxilarelor, mușcătura incorectă și alte afecțiuni ortodontice. Acesta efectuează examene clinice, radiografii și alte investigații pentru a stabili un diagnostic precis.
  2. Planificarea tratamentului: Pe baza evaluării, un doctor ortodont elaborează un plan de tratament personalizat pentru fiecare pacient, luând în considerare severitatea problemei și preferințele individuale ale acestuia. Planul de tratament poate implica utilizarea aparatelor dentare fixe, aparatelor invizibile, aparatelor mobile sau chiar intervenții chirurgicale ortodontice în cazuri complexe.
  3. Aplicarea tratamentului: Un doctor ortodont instalează și ajustează aparatul ortodontic în conformitate cu planul de tratament stabilit. Acesta se asigură că aparatul exercită presiunea adecvată pentru a deplasa dinții și a corecta alinierea incorectă.
  4. Monitorizarea progresului: Pe parcursul tratamentului, un doctor ortodont monitorizează progresul pacientului și face ajustări periodice ale aparatului pentru a obține rezultatele dorite. Vizitele regulate la cabinetul ortodontic sunt importante pentru a asigura progresul corect și a face modificări în funcție de nevoile individuale ale pacientului.
  5. Consiliere și îndrumare: Un doctor ortodont oferă sfaturi și instrucțiuni pacienților cu privire la îngrijirea adecvată a aparatului ortodontic, igiena orală și modificările în stilul de viață necesare pentru a obține rezultatele optime. De asemenea, poate oferi îndrumări pentru menținerea rezultatelor obținute după terminarea tratamentului ortodontic.

Este important să consulți un doctor ortodont dacă ai probleme de aliniere a dinților sau a maxilarelor. Un doctor ortodont are competențe și cunoștințe specializate pentru a diagnostica și trata aceste afecțiuni și poate ajuta la obținerea unui zâmbet frumos și o ocluzie corectă.